fbpx
Blog

Ódor Kristóf könyvajánlója

Ódor Kristóf színművész, a Centrál Színház tagja. Láthattuk már számos előadásban, televíziós műsorokban, filmekben és műsorvetőként is az egyik hazai tv csatornán.
Mivel szereti a krimiket, ezért Zajácz D. Zoltán Gyilkos Balaton című könyvével leptük meg. Ajánlója alább olvasható:

„Sok krimit olvasok. Véleményem szerint az egyik legjobb műfaj, mert az alapvetően izgalmas történet mögött valódi emberi tragédiák húzódhatnak meg, a szereplők szélsőséges helyzetekben találják magukat. Érdekes látni, ez kiből mit hoz elő, és elgondolkodhatunk, mi vajon hogyan reagálnánk.

Mit várok egy krimitől? Hiteles miliőábrázolást és érdekes karaktereket, akiknek mind lehet valami titka, és egy jó kriminél ezekre a titkokra fény derül – miközben csak az egyikük titka vezet el a végső megoldáshoz.

A gyilkos Balatonban mindez megvan. A sok sötét skandináv történet után pikáns módon üdítő a ’70-es évek groteszk magyar valóságában, a Kádár-kori ideológia mögött megbúvó »megoldjuk okosba’« világában a Balaton környékén együtt nyomozni a főszereplőkkel. Hallatlanul szórakoztató és csavaros! Én ezt várom egy jó krimitől. És új élmény, hogy most egy magyar bűnügyi regénytől kapom meg mindezt!”