fbpx
Blog

Balla Eszter könyvajánlója

Balla Eszter szabadúszó színművész, jelenleg négy különböző fővárosi színházban láthatjuk, prózai és zenés darabokban egyaránt. Három iskolás korú gyermeket nevelnek férjével, ezért egy ifjúsági kalandregény ajánlására kértük meg.

„Nemrég hallgattam egy podcastot, amiben magyar könyvkiadók vezetői beszélgettek gyermekeink olvasási szokásairól. Mind egyetértettek abban, hogy a mai fiatalokat egyre nehezebb rávenni a klasszikus irodalom olvasására. A több évtizede vagy még régebben írt regények nyelvezete, dinamikája nem, vagy sokkal ritkábban köti le a mostani korosztály figyelmét.

Ruff Orsolya könyve annak ellenére, hogy a viktoriánus Londonban játszódik, olyan lendülettel sodor minket az események sűrűjébe, hogy képtelenség letenni! Az első oldaltól kezdve hihetetlenül izgalmas! Rejtélyes és veszélyes kalandokba keverednek a szereplők, akik – hogy könnyebb legyen azonosulni a karakterekkel – gyerekek.

Korabeli szófordulatokkal, régen használt tárgyakkal, a jómódú és szegényebb társadalmi rétegek közti viszonyok izgalmas összefonódásával és a könyvbe rejtett plusz meglepetésekkel észrevétlenül repíti az olvasót a XIX. századi miliőbe Orczy Mimi kalandja!”