Blog

Georgita-Tenki Dalma könyvajánlója

Georgita-Tenki Dalma színművésznő ajánlója A bazilika titka című könyvünkről, mely a Menő Könyvek gondozásában jelent meg.

Dalma a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja volt. 2019 óta szabadúszó. A színház mellett sorozatokban és filmekben is láthatjuk. Gyógypedagógus, szeret énekelni. Férjével, Georgita Máté Dezsővel és barátaikkal saját podcastjük is van, mely Pottcast címen fut.

„Olvassák szeretettel az ajánlót, és olvassák el a könyvet is, és merüljenek el az Osztrák–Magyar Monarchia idején zajló történetben.

»Azt fogják mondani rólam: öreg már, nem ért hozzá, és aztán forradalmak törnek ki, és akkor vége lesz mindennek.« – mondta Ferencz József, én pedig bíztam benne ennek a könyvnek sosem lesz vége.

Ha a könyvesboltban sétálok, nem erre esett volna a választásom, de csodás volt valami olyat olvasni, ami minden ízében más, mint amit valaha a kezembe vettem. Az első tíz oldal után, ahogy gyerekként építettem magamnak egy bunkert, bebújtam és csak én és a sorok voltak. A könyv elrepített abba a világba, amibe mindig is kicsit vágytam. Nehezen bújtam aztán ki a bunkerből, amikor véget ért, ezért ajánlom mindenkinek, ha kicsit el akar bújni a világ elől, és kicsit magába merülve félni, szerelmesnek lenni, fantáziálni és elmerülni.”