fbpx
Blog

Lovas Rozi könyvajánlója

Lovas Rozi színművésznő, a POSZT-on kétszer is elnyerte a Legjobb 30 év alatti színésznő díját. 2016-tól a Radnóti Miklós Színház társulatának tagja. Két gyermek édesanyja, így őt két mesekönyvvel leptük meg.

„Nagy mesélősek vagyunk, minden este, és néha még délután is olvasunk meséket. Mi nem tévézünk, ez tudatos dolog nálunk. Mesélünk.

Mindkét gyermekemnek nagyon tetszik, hogy ennyi szép rajz van ebben a két könyvben. A kislányom még csak egy éves, de ő is lapozgatja a mesekönyveket, a nagyfiam viszont már lassan három, így vele sokat olvasunk. Az olvasás és a mesélés kapcsán csodálatos látni, ahogy kinyílik a fantáziája, és elkezdi használni. A történeteken keresztül megél nagyon sok érzelmet és nagyon sok izgalmat. Érdekes követni, hogy mennyi minden – egyre bonyolultabb dolog – ragadja meg a figyelmét.

Már fejből is mesélünk, vannak, amiket külön kér. Az is érdekes, hogy ugyanazokra a dolgokra kérdez vissza, újra és újra előkerül egy téma; majd eltelik egy kis idő, és másra kérdez vissza, már más dolgok foglalkoztatják. Elképesztő látni az értelmét, a csodavilágát, a jó mese segítő és nevelő erejét. Jó nézni, hogy ebben nőnek fel, és továbbra is ez a célunk, hogy minél színesebben és szeretetteljesebben mutassuk meg a világot, amelyben él.

Ez egy közös párbeszéd. Közös szeretetnyelvünk a mesélés. Hálás vagyok ezért a két mesekönyvért.”