fbpx
Blog

Lukács Miklós könyvajánlója

Lukács Miklós Erkel Ferenc-, Magyar Örökség– és Prima-díjas cimbalomművész, zeneszerző. A magyar és nemzetközi zenei élet egyik legkivételesebb alakja, a világ legfontosabb fesztiváljainak, koncerttermeinek állandó vendége. Eddigi pályafutása alatt több mint 50 lemez fémjelzi munkásságát.

Karl Ove Knausgård Hajnalcsillag című könyvével leptük meg, melyről így vélekedik:

„Két nap történései félelmeinkről, vágyainkról, kimondatlan és kimondhatatlan érzéseinkről. Kilenc elbeszélő, akik életébe bepillantunk, és különböző sorsok változásait láthatjuk egy új, váratlan égi jelenség feltűnése okán.

Karl Ove Knausgård első fikciós alkotása letehetetlen olvasmány, építkezése és dinamikája miatt, ami már-már thrillerszerű. Erős társadalomkritika, ami a halállal való szembenézést is központba helyezi, mivel úgy jeleníti meg az életet, hogy a halálra annak természetes részeként tekint.

Véleményem szerint a pandémiás helyzet okozta élethelyzetünk változásaira reflektál és reagál ez a nagyregény. Valószínű – ami a szerzőnél már megszokott –, hogy egy sorozat első darabjaként érdemes kézbe venni és elolvasni a Hajnalcsillagot!”