fbpx
Blog

Ellinger Edina könyvajánlója

Ellinger Edina színésznő, bábművész, rendező, egyetemi tanár, a Budapest Bábszínház igazgatója. A bábszínház Dekameron 2023 című előadásában Marilyn Monroe karakterébe bújik, így megleptük egy Istennő – Marilyn Monroe titkos életei kötettel.

Ami pedig még különlegesebbé teszi számunkra, hogy ez a könyv hozzá került, az az, hogy Edina számára Marilyn Monroe mindig is egy ikon volt és marad.

„Marilyn Monroe kislánykoromtól kezdve A NŐ számomra. Ő egy ikon. Hatással volt rám a kisugárzása, az alkata, ízlése. A mai napig ideál számomra. Viszont meghatározó volt az életemben az a felismerés, hogy egy idealizált alak mögött milyen sors húzódik. Mennyi gyötrelem és teher társulhat egy ilyen társadalmi-kulturális szerephez. Ezért is tartom fontosnak, hogy megjelenik egy ilyen könyv, amely az istenített Marilyn valódi életét fedi fel előttünk, és nem utolsó sorban a fiatal lányok számára. Tanulságos élettörténet, és őszintén szólva nem szívesen cserélnék vele. Viszont megtisztelő számomra, és némileg zavarba is hoz, hogy a Dekameron 2023 című előadásunkban eljátszhatom őt.”