fbpx
Blog

Polgár Csaba könyvajánlója

Polgár Csaba, Junior Prima-díjas magyar színművész, rendező. 2007 óta az Örkény Színház társulatának tagja. Krusovszky Dénes könyvét ajánlja, melyről így vélekedik:

„Krusovszky Dénes regényeinek világa számomra meglehetősen otthonos: mivel én is Debrecen környékéről származom, milliméterre pontosan ismerem nemcsak a helyszíneket, de a helyzeteket is, amikbe a Levelek nélkül című könyv szereplői kerülnek. Minden egyes hazaúton pontosan azt érzem, amit Koroknai, amikor az alföldi tájat bámulja: »az elfutó tájat figyelte, (…) a semmit, a bármit, a mindent.«

Bár a helyszín egy kisváros, a zsebkendőnyi területen zajló cselekmény egy egész kozmoszt magába foglal, és generációk hallgatásáról mesél egyetlen nyár alatt. 

Krusovszky regénye olyan krimi, ahol a bűn elkövetői több millióan vannak, és mindenki meg van győződve az ártatlanságáról. 

Bár nincs kimondva, de az első sortól kezdve pontosan érezzük, hogy a Levelek nélkül ma történik, a szomszéd városban, vagy kicsit arrébb, talán az ország másik felén – aztán kénytelenek vagyunk belátni, hogy ez bizony velünk történik, a mi városunkban, a mi utcánkban, a mi családunkban, végső soron: bennünk.”