fbpx
Esemény

Petőfi megmondja – Király Levente könyvbemutató

Tisztelettel meghívjuk a Corvina Kiadó által szervezett könyvbemutatóra és beszélgetésre. A könyvről a szerkesztővel Juhász Anna beszélget.

Időpont: 2023. június 2. (péntek), 17:00
Helyszín: FUGA, 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/3332964950348459

Most, újra olvasva Petőfi életművét az egyik legfontosabb tanulságnak ez tűnt, és erről talán ritkán esik szó: de hiszen ez az ember olyan fiatal! Benne van minden sorában a fiatalság ereje, magabiztossága, bája és szépsége, fésületlensége és igazságkeresése. Mert hiába tapasztaltabb, bölcsebb az idősebb ember: az újítást, a változást mindig a fiatalok hozzák el. És éppen azért érhette el Petőfi a kor szellemi csúcsteljesítményét, mert a magyar nemzet is fiatal volt még akkor, ezért is érezzük azt, mennyire összenőttek. Egy fiatal nemzet fiatal zsenije volt.

Azóta tapasztaltabbak lettünk, egy kicsit tán bölcsebbek, de sokkal-sokkal cinikusabbak, megkeseredettebbek és szomorúbbak is. Ki tudja, leszünk-e még valaha is olyan frissek, életerősek, vidámak és boldogok, mint Petőfi Sándor 1848 kitüntetett pillanataiban? Titkon talán mind ezt reméljük, legalább egy kicsit.

Regisztrálni a koch.andrea@lira.hu e-mail-címen lehet június 1-én 17 óráig.

A kötet 20%-os kedvezménnyel a helyszínen megvásárolható.