fbpx
mindennapkönyv.hu

Romantikus regények februárra

Három könyv a General Presstől, melyek meglehetősen más keretek között és másként beszélnek az élet beteljesüléséről, szeretetről és szerelemről. Történelmi kalandozásokba tekinthetünk, ember és állat, felnőttkor és szülőföld kapcsolata elevenedik meg ezekben a sztorikban, a boldog végkifejlet olykor közeli, máskor távolinak tűnő ígéretével.

A klasseni varázs – Julie Klassen: Az udvarház titka

Julie Klassen már megjelent kötetével érdemes indítanunk a szemlézést, hiszen amellett, hogy ez a kiadvány már megérkezett a könyvesboltokba, igazi csemegének bizonyul a cselekmény titokfaktorainak tekintetében. A történet előrehaladtával a mozaikok darabról darabra állnak össze a stílusos és igényes kiadványban, az írónőtől megszokott, kiforrott stílusban, viktoriánus kori díszletek között.

Putney is történelmi időkbe kalauzolja az olvasót – Mary Jo Putney: Váratlan szerelem

A szív útjai kifürkészhetetlenek. Ezt jól példázza Simon és Suzanne története, akik az élet és a napóleoni háborúk viszontagságai ellenére megtalálják egymásban a boldogságot. Ám addig rögös út vezet, így van min izgulnia az olvasóknak.

Kutyákról és szerelemről – Lucy Dillon: A fénysugár

Lucy Dillon regénye az élet kihívásaival és nehézségeivel szembeni küzdést bemutató, meghitt és otthonos érzelmek köré csoportosuló regény, amely egy útját kereső fiatal nő, a nagyvárosból falura költöző Lorna kalandjait mutatja be, aki mellé társul szegődik egy kiskutya is. De az új kezdet, amely bizonyos nézőpontból visszalépésnek is számíthat – hiszen főhősünk a szülőföldjére tér vissza –, nem várt bonyodalmakkal is együtt járhat. A történetben a világhoz való alapvető hozzáállás jelentheti a megoldást, annak lesz hangsúlyos szerepe a főszereplőnk életében, hogy a körülötte zajló változásokat hogyan éli meg és értelmezi. A könyv borítója már eleve ennek a harmóniateremtésnek ágyaz meg, amelynek révén a helyzetek, kapcsolatok és kapcsolódások egyensúlyba kerülnek. A nyitottság írót és olvasót egyaránt magával ragadhatja.