fbpx
mindennapkönyv.hu

Idilli életképek Alaszkából – Debbie Macomber új regényét ajánljuk

Josie egy életvidám fiatal nő, aki Alaszkába költözik a nyári idénymunka idejére, hogy szakácsként dolgozzon. Palmer egy egyszerű, de melegszívű alaszkai kovács, akit megbabonáz a lány. Egy tipikusan könnyed olvasmány hideg, havas napokra, amelynek már az első oldalain érezhetjük: a happy end nem fog elmaradni.

A két fiatal megismerkedésének és szerelmük beteljesedésének történetét várhatjuk a fülszöveg gyors átfutását követően. Végigkíséri az olvasmányt valamiféle kellemesnek és biztonságosnak nevezhető izgalom, és szurkolunk, hogy a szimpatikus karakterek egymásra találjanak.

Az első mondat máris a cselekmény sűrűjébe repít minket. „Akkor most eljegyzed Josie-t, vagy sem?” Szinte már csalódottan konstatálhatjuk, hogy a némiképp sablonos, hormonokkal fűtött megismerkedés története ezúttal elmarad. És valóban, a sorokat sokkal inkább a kedvesség,  az őszinte szeretet és a melegség járja át, egy csipet humorral gazdagítva.

Idilli életképeken keresztül ismerhetjük meg főhőseink elmúlt néhány hónapjának történéseit. Josie megszerette Pondert, a kis alaszkai települést, és Palmer iránt sem semlegesek az érzései. Palmernek fényt hozott az életébe a fiatal lány, érzi, ő az, akivel összekötné életét. Az idős, haspók Jack karaktere pedig végigvonul az egész történeten és gondoskodik a vidám hangulatról.

Majd egy klasszikus problémakör rajzolódik ki előttünk, közeledik a hideg évszak, Josie-ra vár Seattle, álmai állása, amiért egész életében küzdött. Ezt nem akarja a sarki fényre cserélni, bármennyire is elkápráztatja őt a jelenség. Palmer képtelen lenne egy nagyvárosban élni, nem tudná elhagyni a békés Alaszkát. Kíváncsian várjuk, hogyan lesz a feszültség feloldva.

A történet egy ideális végkifejlethez vezet bennünket a szinte már meseszerű fordulatokon keresztül. Az egész olyan, mint egy csodálatos kis hógömb. Nem valóságos, de nem is kell, hogy az legyen. Jó érzéssel tölt el, ha megrázzuk, és pontosan tudjuk, hogy mi fog utána történni. Havazik.

lirakonyvklub.hu / Rózsa Vanda