fbpx
mindennapkönyv.hu

Kétségbeesés után nem mindig könnyű felállni – Nyári könyvajánló 2.

Három nő, három kudarc, három felépüléstörténet. Nyári könyvajánlónk második részében három friss regényt ajánlunk, melyekben közös, hogy a főszereplő nő élete romokban hever, ám végül talpra áll. Egy-egy csalódás, kétségbeesés után nem mindig könnyű felállni, de segítséggel vagy anélkül végül mindenkinek sikerülhet.

Életmentő receptek
Veronica Henry legújabb regényében két nő története elevenedik meg. A napjainkban játszódó szál főszereplője Laura, aki számára a családja a legfontosabb. Akkor boldog, ha otthonát a gyermekei nevetése és a készülő finomságok illata tölti be. Így aztán aggódva várja, hogy a lányai kirepüljenek a családi fészekből. Amikor pedig a házassága is válságba kerül, az asszony lába alól végleg kicsúszik a talaj. Kedvenc hobbijában, a főzésben lel vigaszra: a nagymamája második világháborúból megmaradt receptkönyvét kezdi tanulmányozni. A receptkönyvvel pedig megelevenedik a regény lapjain a 40-es évek Angliája. A két nő sorsa párhuzamosan bontakozik ki az olvasó előtt egészen a kettős, boldog végkifejletig. A Családi recept felemelő olvasmány a család erejéről és a terített asztal varázsáról.

Vissza a természethez!
Mary Alice Monroe Nyári emlékek sorozatának öt kötetét jól ismerik a magyar olvasók, azonban az írónő számára talán a legnagyobb sikert hozó Ház a partont eddig még nem vehették kezükbe. A történet főhősét, Carát nem kényezteti a sors. Elveszíti állását, majd barátjával is szakítanak. Épp jókor érkezik tehát az édesanyja telefonhívása, aki arra kéri, segítsen felújítani a vihar által megrongálódott dél-karolinai tengerparton álló családi nyaralójukat, és töltse vele a nyarat. Habár az anyjához fűződő viszonya korántsem felhőtlen, Cara visszatér a gyermekkora helyszínére. Ekkor még nem sejti, hogy ez a lépés gyökeres életmódváltást hoz számára. Nemsokára ugyanis magával ragadja a festői táj szépsége, a természet közelségétől a szíve kinyílik az új élményekre, és olyan érzésekre figyel fel a lelkében, amiket korábban sohasem engedett meg magának. A nyaraló felújítása közben esélyt kap arra, hogy kibéküljön az édesanyjával – de vajon sikerül-e megtalálnia önmagát és a régóta vágyott boldogságot?
A regényből a Hallmark készített játékfilmet Andie MacDowell-lel az anya szerepében.

Érdekházasság, szerelem
Könnyed kikapcsolódást ígér Kristian Higgins Zöld út a szerelemhez című regénye, melyben a harmincöt éves Honor Holland élete romokban hever. Nem elég, hogy a gyermekkori szerelme nem hajlandó feleségül venni, a férfi a vitájuk után valaki mást jegyez el. Honor a csalódás elől legszívesebben a munkába menekülne, a családi kupaktanács azonban inkább életre és párkeresésre ítéli. Ekkor ismerkedik meg Tom Barlow-val, a feltűnően jóképű brit professzorral, akinek hamarosan lejár a munkavállalói vízuma, így zöldkártyát kell szereznie, hogy az Egyesült Államokban és a nevelt fia közelében maradhasson. Zöldkártyához pedig, mint tudjuk, az USA-ban a legkönnyebben házasság révén lehet jutni… Adott tehát egy nő, aki féltékennyé akarja tenni a volt szerelmét – vagy legalábbis nem akar lemaradni mögötte –, és egy férfi, akinek mihamarabb meg kell házasodnia.
Honort és Tomot az isten is egymásnak teremtette, a bonyodalom pedig ott kezdődik, amikor ezt maguk is elkezdik komolyan így gondolni. Az Esküvő újratöltvében megismert hóbortos Holland család ezúttal sem hazudtolja meg magát. A felhőtlen kikapcsolódást a romantikus díszletek között olykor ügyetlenül mozgó, igazi fanyar humorral megrajzolt karakterek garantálják.