fbpx
mindennapkönyv.hu

Csajos könyvek lányoknak

A gyerekek kiskamasz korban teszik meg az első lépéseket a felnőtt élet felé: döntéseket hoznak és azokért felelősséget vállalnak. Ez olykor remekül, olykor kevésbé jól sikerül. Négy könyvet ajánlunk iskolás lányoknak!

Megvásárolható a lira.hu-n.

Szandra és a csajok

Jelentem alássan, Szandra felcseperedett. Ugyanis Balázsy Panna folytatta méltán híres sorozatát, melyből az immár felsős, nagylány kalandjait ismerhetjük meg. Szandra maradt ugyanaz az életvidám lány, akit a korábbi kötetekből megismerhettünk, ám miközben zajlik körülötte az élet – különféle galibákba keveredik, Londonba utazik, sőt még nyomozni is kezd a nagymamája megbízásából –, már más dolgok foglalkoztatják. Például, hogy elég csinos-e? Vagy hogy miképp találjon rá önmagára?

Balázsy Panna Csini?! című olvasmányos, humoros és fordulatos kötetét azoknak a felsősöknek ajánljuk, akik szívesen bepillantanának egy felső középosztálybeli lány mindennapjaiba.

Barátnők, internet, szerelem

Szintén felsősöknek szól Bori, Anna és a sulibuli immár harmadik Dagmar Hossfeld Bori-története, melyben a jól ismert baráti társaság újabb kalamajkába kerül. Bori és a többiek ezúttal a sulibuli szervezését és lebonyolítását vállalják magukra, ám egy szörnyű baleset úgy tűnik, mindet a fejé tetejére állít. Fülöp és Bori egyre közelebb kerülnek egymáshoz, ahogy Anna is úgy tűnik, megtalálja párját egy online chatszobában, a titokzatos Moonwalker személyében. Barátnői aggódnak érte és féltik, mégiscsak egy ismeretlenről van szó, vagy mégsem?

Egy régi barátság

Nele Neuhaus Charlotte-sorozatának ötödik kötetében, A barátság erejében a címszereplő a korábbi legjobb barátnőjével, Doris-szal utazik Noirmoutierbe nyaralni. Az előző kötetben történtek után, most végre kibékülnek, és a varázslatos sziget hatása alá kerülnek. A csodás lovaglások során újra közel kerülnek egymáshoz, ám amikor Charlotte-nak sikerül megakadályoznia, hogy az egyik lovat levágják, Doro nagyon furcsán kezd viselkedni. Újra összevesznek, amitől Charlotte elgondolkodik, hogy vajon meg lehet-e még menteni a barátságukat. Szerencsére ott van új barátnője, Katie és szerelme, Simon – meg persze Cody, a gyönyörű szemű, aranyszínű ló…

Költözés, titkok és egy elmaradt nyarlás
Vajon hogy talál új, legjobb barátnőre Melinda, miután a család új városba költözik? Mit titkolhat el Tini elől a legjobb tündérbarátnője? És ha titkol valamit, attól még lehet a legjobb barátnője?  És mi van akkor, ha a legjobb barátnőnk nem akar eljönni velünk nyaralni Olaszországba?

Mit jelent a barátság és hogy milyen egy igazi jóbarát? Ezekre a kérdésekre keresi Annette Moser három történetet tartalmazó, bájos gyerekkönyve a választ, a Barátnőkmelyet nagycsoportos kortól ajánlunk.

lirakonyvklub.hu / H. Nagy Ilka