fbpx
mindennapkönyv.hu

Két új kedvencünk: Malac és Liba

Azt hiszem, mindig érezni egy könyvön, amikor a szerzők imádják a szereplőiket és kikapcsolódás nekik, ha életük gabalyodásait továbbírhatják.

Úgy gondolom, nem tévedek, ha azt mondom, Tóth Krisztina pont így van most megjelent mesekönyvének két főhősével, Malaccal és Libával. Szereplőink nem feltétlenül a legélesebb elmék, de hogy a mostanában született hősök közt az egyik legszerethetőbbek, az egészen biztos. Bájos bumfordisággal és gyermeki kíváncsisággal fedezik fel a világot, és ismerkednek meg vele.

Legyünk barátok! című kötetbe két mese került, az elsőből megtudhatjuk, hogy e két jószág miként akadt egymásra, a másodikban kirándulni mennek, így az őszi természettel való ismerkedés is bekúszik a mesébe. Észrevétlenül tanul a gyermek, miközben ő is, mi is garantáltan jókat nevetünk a karaktereken és a képtelen helyzeteken. Tóth Krisztina nyelvi poénjainak méltó társa Hajba László milliónyi vicces kis részlettel megtűzdelt illusztrációja, érdemes figyelni a felbukkanó kis zöld lényekre és egerekre is.

Végre egy mese, amit a szülők is úgy olvashatnak, hogy élvezik, és nem lesik lopva, hány oldal van még hátra. Tóth Krisztina versei és prózája felnőtt rajongók számára ugyanúgy kötelező olvasmány, mint az ovisoknak − mert Malaccal és Libával tényleg egy pillanat alatt (azaz RÖF-RÖFTÖN) össze lehet barátkozni. Iga-gazán.

A cikk a Líra Könyvklub Magazin 2019/5-ös számában jelent meg.