fbpx
mindennapkönyv.hu

Apró csodák – Bosnyák Viktória: Unikornis égen, földön

Mutasson valaki olyan kislányt, aki nem szereti az unikornisokat? Nincs ilyen, igaz? Na, ugye. Persze nincs ebben semmi meglepő, abban azonban már igen, ha egy unikornis nem szereti a szivárványokat. Pedig Kornélia ilyen. Bosnyák Viktória, Unikornis égen, földön című kötetéből az ő történetét ismerhetitek meg.

Megvásárolható a lira.hu-n.

Bizonyára mindenki átéli gyerekkorában azt az érzést, amikor valamilyen okból kifolyólag egy közösségben – legyen ez a családja, az óvoda vagy az iskola  kívülállónak érzi magát. Az ilyen helyzetek nagyon megviselhetik a kicsiket, és fontos, hogy támaszt és segítséget kapjanak ennek a leküzdéséhez. Bosnyák Viktória mesekönyve ehhez nyújt kiváló alapot, ugyanis a kivülállóság érzést ragadja meg remekül, és a története ürügyén könnyen kibeszélhetjük a piciket nyomasztó problémákat.

Hőse, Kornélia a hófehér unikornis sok mindenben különbözik a többi unikornistól. Szemben a többi normális unikornissal ő nem tud szivárványt varázsolni, sőt azt is hiába várja, hogy majd ahogy egyre nagyobb lesz, végre megjelenjenek sörényében, farkában a mágikus erőt szimbolizáló szivárványszín tincsek. Bár anyukája teljesen átlagos, ő maga valamiért mégis kilóg a sorból.

Ezért elhatározza, hogy kideríti, mi az oka ennek. Először anyukáját faggatja, ám nem kap tőle kielégítő választ, ezért megszökik és bejárja az eget, majd a földet, hogy megtalálja édesapját, aki talán választ tud adni kérdésére. Vándorlásai során különös lényekkel találkozik és rengeteg kalandban lesz része.

Kornéliának utazása során megtanulja a leckét, hogy ahogy Halász Judit is énekli, mindenki másképp egyforma, és sokszor épp ott és abban van a varázslat, ahol nem is sejtjük. Valamint arra is rádöbben, hogy ő is varázslatos lény, csak épp másképp, mint a többi felhőjáró patás. A kötet hátsó borítóján a történetet a kiadó munkatársai hatéves kortól ajánlják, de szerintem már három-négyévesek is élvezettel hallgathatják és okulhatnak a történetből.

lirakonyvklub.hu / H. Nagy Ilka