fbpx
Esemény

ZamJam – Líra Irodalmi Terasz programok

2024. JÚNIUS 1. (SZOMBAT), 15:00
Steigervald Krisztián előadása a Generációk harcáról

Helyszín: Zamárdi – Kertmozi (Kossuth Lajos u. 14.)

Steigervald Krisztián, a nagy sikerű Generációk harca írója évek óta tart előadásokat arról, milyen történelmi, technológiai és kulturális események hatására változtunk meg az utóbbi csaknem száz évben.

„Az eltelt évszázadok során csupán minimális különbségek voltak megfigyelhetők az egyes generációk megélésében. Az elmúlt ötven-hatvan évben viszont rohamtempóban változott meg szinte minden: az élet várható hossza, a társadalom korösszetétele, a jövőkép, a kommunikáció – s így például a tisztelet – fogalma, a várakozás jelentése, az agy leterheltsége, és még sorolhatnám. Érdemes megismerni, alaposabban feltérképezni ennek az átalakulási folyamatnak a mibenlétét és az egyes korcsoportokra gyakorolt hatását, mert enélkül csak azt látjuk, hogy nem az van, ami eddig volt – és ez feszültséghez vezet. Az ismeret viszont megértéshez és elfogadáshoz. Ennek a könyvnek ez a célja.” – Steigervald Krisztián

2024. JÚNIUS 2. (VASÁRNAP), 11:00
Dávid Ádám: Dr Szuri gyermekkönyv bemutató és közönségtalálkozó

Helyszín: Zamárdi – Kertmozi (Kossuth Lajos u. 14.)

A városi állatkert hemzseg a furcsa állatoktól. Van itt víztől rettegő víziló, falánk anakonda, hárompúpú teve, tériszonyos zsiráf és szomorú szurikáta is. Vajon ki talál megoldást a panaszaikra? Természetesen Doktor Szuri, a világhírű állatorvos ló. Hétfőtől péntekig rendhagyó gyógymódot eszel ki minden betegnek, akik szeretnék meghálálni a doki áldásos tevékenységét. Szuri azonban szőrén-szálán eltűnik. Mi történhetett vele? És mit akarhat ez a kapibara?

Ismerd meg ezt a humorral átszőtt verses mesét, amely Ritter Ottó szeretni való rajzaival kel életre. Az interaktív könyvbemutató végére a résztvevők közös erővel kikúrálják az állatorvos lovat a munkamániájából, a mese szerzője, Dávid Ádám pedig kézműves foglalkozással is készül a közönségnek.

2024. JÚNIUS 2. (VASÁRNAP), 15:00
Koltai Róbert 80. A színész-rendezővel Gaál Ildikó beszélget

Helyszín: Zam! Zamárdi (Kiss Ernő u.)

Gaál Ildikó Koltai 80 könyve Koltai Róbert filmjeivel foglalkozik, és őt nem csak mint filmrendezőt, filmszínészt, hanem mint élete párját is kérdezi Gaál Ildikó.

A könyv Koltai Róbert mintegy 15 filmjét és az elmúlt közel 30 évet öleli át. A könyvben mesélnek többek között: Bunyik Béla producer, Darvas Ferenc zeneszerző, Dés László zeneszerző, zenész, Grecsó Krisztián író, Kern András színművész, Miklós Mari vágó, Vámos Miklós író, Nógrádi Gábor író.

A belépés a programokra ingyenes.
A szerzők könyvei pedig megvásárolhatók a helyszínen.
Mindenkit várunk szeretettel, aki arra jár!